Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

International Indian Treaty Council (Panama)

“De autoriteiten hebben niet de echte macht in handen. Dat hebben we zelf. De gemeenschap, het collectief. En stapje voor stapje kunnen we laten zien wat wij willen.”

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De International Indian Treaty Council houdt zich bezig met mensenrechten van inheemsen. Icaza vertelt dat ze verschillende doelen hebben, waaronder het steunen van en een stem geven aan kleine producenten. Op allerlei manieren worden die overal in de wereld bedreigd in hun manier van leven, van produceren. Een ander doel is om grote bedrijven te laten stoppen met trans-genetisch voedsel. Deze bedrijven denken dat ze de wereld voeden, maar volgens Icaza is dat een leugen. Het zijn juist de kleine producenten die dat gaan doen.

Onze kinderen gaan de verandering zien


Handelsovereenkomsten met ontwikkelingslanden zijn altijd in het nadeel voor boeren en inheemse volkeren, stelt hij. Er komen allerlei soorten voedsel het land binnen. Het probleem is dat de verbinding tussen de stad en het platteland er niet meer is. De communicatie tussen die werelden moet weer terug komen. Zodat consumenten beseffen dat producten niet uit de supermarkt of verpakking komen, maar dat het gaat om een proces met levende mensen. Daarvoor moeten we het systeem veranderen. Wij gaan die veranderingen niet meer zien volgens Icaza. Maar de kinderen die nu nog niet geboren zijn wel.